Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Utazás, kirándulás képes leírás - Alföld.tlap.hu
részletek »

Utazás, kirándulás - Alföld.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alfold.tlap.hu » Utazás, kirándulás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Akciós utazás - Alföld

Akciós utazás - Alföld

A hagyományosnál kedvezőbben szerezhetsz utazást az Alföldre a Bónusz Brigád oldalán. Hogy milyen okból van ez? Hát azért, mert a szóban forgó alföldi utazás közösségi vásárlással kerül megvételre. Ez annyit tesz, hogy több hozzád hasonló ember szeretne ugyanoda utazni. Ha pedig a vásárlók száma elég magas, az árak is olcsóbbá vállnak! Így a kinézett alföldi utazás akár ötven-kilencven százalékos bónuszt is kaphat. A kedvezményes nyaralás pedig azt eredményezi, hogy több egyéb dologra marad pénzed!

Alföldi Kéktúra

Alföldi Kéktúra

Az Alföldi Kéktúra hazánk második leghosszabb gyalogos turistaútja. Nevéhez híven bemutatja legnagyobb és 'legmagyarabb' tájegységünk szinte minden jellegzetességét a Kiskunság homokbuckáitól a Körös-vidék végeláthatatlan szántóin át a Nyírség erdős területéig. A közel 850 km hosszú útvonal végigjárása nem kevés kitartást és nyitottságot igényel, cserébe egyedülálló élményekkel ajándékozza meg a turistát.

Dél-Alföld - Brest Travel

Dél-Alföld - Brest Travel

Velünk bárhova elutazhat! Rendszerünkben közel 100 utazásszervező egyesített kínálatát böngészheti, több ezer külföldi út közül választhat. Ha valamely ajánlatról bővebb információra/ képekre van szüksége, bátran jelezze azt ügyfélszolgálatunkon. Amennyiben nem találja meg a tökéletes utazást kérjen egyedi ajánlatot!

Észak-Alföld - Kirándulástervező

Észak-Alföld - Kirándulástervező

A Piac utca páratlan oldalán, a Református Kistemplom, a Csonka templom körül fekszik a Révész tér, mely a múlt század nagyhírű református egyháztörténészéről, Révész Imréről kapta nevét. A 18. századig egyszerű faalkalmatosság szolgált itt istentiszteleti helyként, amelyet eleinte csak színnek neveztek, majd kistemplom lett, hiszen a nagytemplom az András templom volt. A Rákóczi- szabadságharc idején megszentségtelenítették a bevonuló császári csapatok, istállónak használták. A fatemplom sorsát az 1719-es tűzvész pecsételte meg. Az új, 1600 férőhelyes kőtemplomot egy debreceni polgár, Báthory Szabó András adományából kezdték építeni. 1726-ban felkerült a rézgömb a tetejére. A tűz azonban ezt az épületet sem kímélte. 1727-ben súlyos károkat szenvedett, s csak négy év múltán állították ismét helyre. 1790-ben készült különleges, copf stílusú szószéke, orgonáját a múlt század közepén építette Kiszely István. A tornyot eredetileg hagymaszerű toronysisak zárta. 1907-ben azonban a sisakot megrongálta egy óriási vihar. Megjavították, ám később a szél egészében ledöntötte a toronytetőt. Az építészek belenyugodva Isten akaratába kupola nélküli, bástyaszerű kiképzést adtak a toronynak.Azóta Csonka templomnak is hívják. Többször is le akarták bontani, de Schulek Frigyesnek köszönhetően megmaradt.

Látnivalók, kirándulás

Látnivalók, kirándulás

Látnivalók: Ígérjük: lesz benne csárda és csikós putri, zenélő óra és fénytorony, csipke és kincstár is. Természet: Magukba roskadó túzokok, szeszélyes homokbuckák, szelíd morotva tó, vad nonius ménes... Fürdők: Dögönyözött ízületek, enyhülő gyulladások, masszázsok és áztatások jellemzik a gyógyfürdőket... Városok: Soroljuk? Szeged, Gyula, Kecskemét, Békéscsaba, Cegléd, Ráckeve, Szarvas... Hotelek: Tudta, hogy az Alföldön fakad a legtöbb gyógyforrás? Sorjáznak is szépen a modern és kényelmes wellness szállodák.

Tuti menü